Citronfjärilen | Idag startar jag med Trikafta! • Citronfjärilen

Idag, torsdag 16 april 2020, startar jag med Trikafta! Jag är så otroligt glad och lycklig!

Resan hit – att få tabletten i min hand – har varit allt annat än enkelt! Processen har varit svår, utdragen, mycket arbete och med en lång rad jobbiga motgångar. Men till slut blev det ett positivt beslut, främst pga att Trikafta är det enda som nu kan hjälpa mitt nuvarande läge efter alla år av svåra sjukdomstillfällen. Lyckligtvis var beslutsfattarna – till slut – överens om att Trikafta var den mest lovande lösningen kvar.

Jag är oerhört tacksam för all hjälp och stöd jag har fått av Bibbi och mina fantastiska Fonden-kollegor, utan er hade jag inte klarat detta. Jag vill också tacka mina läkare och de som har fattat beslutet att jag ska få Trikafta.

Jag hoppas att jag snart må bättre, få mer ork och att vi tillsammans ska kunna hjälpas åt så att fler CF:are ska få tillgång till Trikafta.

/Lisa Alexandersson

BERÄTTA FÖR ANDRA