Citronfjärilen | Jennifer, hur har Kaftrio förändrat ditt liv? • Citronfjärilen

Jennifer, hur har Kaftrio förändrat ditt liv?


”Min dröm att bli mamma gick i uppfyllelse”

Mitt nya Jag!

Hej mitt namn är Jennifer. Är 33 år gammal och har lungsjukdomen Cystisk Fibros. 

Ska skriva lite kort om hur kaftrio förändrade mitt liv. Jag startade med kaftrio/trikafta 2021 01 04, hade då en
lungkapacitet på 30 procent. Min kropp var helt slut, jag hostade konstant och inhalera tre gånger om dagen för att kunna orka ha en så ”vanlig” vardagsom möjligt.

Jag orkade lnte gå långa sträckor orkade knappt bära en tung matkasse och om jag gjorde det så hostade jag ihjäl jag va som en gammal 80 åring i kroppen. Jag hade knappt någon aptit vägde 49 kilo.

Jag kunde inte sova en hel natt utan att jag skulle vakna för att hosta och spotta ut en massa slem. Jag hade gett upp jag orkade inte mer men min drivkraft var mina böner min familj och hoppet om att få bli mamma en vacker dag. 

Den fjärde januari 2021 tog jag min första dos utav kaftrio va hände då och hut var resan?!

Första 3 veckorna fick jag ut slem från alla håll, jag spydde slem min avföring va ren slem jag spotta mängder kunde fylla en hel spott mugg på 1 timme det va det värsta jag hade varit om men samtidigt som det va de bästa jag va med om för desto mer slem jag fick ut desto bättre kunde jag andas.

 En månad efter gick jag från 30% fv1 till 42% och jag kunde för första gången äntligen ta en långpromenad på 2 timmar utan att bli trött utan att hosta jag kände mig ung igen. O jag blev bara bättre och bättre med tiden, och kan äntligen ta djupa andetag och få andas

Fyra månader senare blev jag gravid och min dröm att få bli mamma gick i uppfyllelse!

Jag tog Kaftrio under graviditet och hade en underbar graviditet, inga komplikationer alls och inga infektioner.

18 januari 2022 blev jag mamma .

Har inte haft några IV-kurer sedan januari 2021 hostar inte längre, har knappt något slem och jag känner mig äntligen frisk.

Jag kan njuta nu utav att ha en bra hälsa och orkar vara mamma på heltid.

Så därför måste Kaftrio godkännas så att andra får möjligheten att få känna sig friska, trots en kronisk lungsjukdom.

/Jennifer Vargas 

BERÄTTA FÖR ANDRA