Citronfjärilen | Emil, hur har Kaftrio förändrat ditt liv? • Citronfjärilen

Emil, hur har Kaftrio förändrat ditt liv?

”Energin på topp”

Första veckan:

Knappt något slem på morgonen sedan dag två. 
Hostar inte vid ansträngning
Inget hostanfall alls
MYCKET mer energi = gladare
Sover hela nätter! Vaknar inte av att jag måste gå på toa (tidigare 2-3 ggr/natt) eller av att jag hostar (tidigare 1-2 ggr/ natt)
Ingen träning alls

Andra veckan:

Plötsligt intresse för att klä mig bättre, kanske för att jag nu har ork att bry mig?
Körde första hårda träningspasset HIIT CROSS, utan hostanfall. Endast ett par små hostningar.

Tredje veckan:

Kan se fram emot mat, mer hunger och aptit?
Hårt cykelpass utan hosta.
Kan skratta rakt ut utan att bli hostretad = skrattar mer nu. 

Fjärde veckan:

Bättre aptit, gått upp i vikt. Måste lägga om näringsdrycken.
Pirrande känsla i musklerna när jag ska sova, likt när jag haft i.v kur i slutet på kuren. Känsla av att jag vill träna.

Femte veckan:

Hungrig nästan hela tiden. -sänkte långtidsverkande insulin, blev bättre.
Lägre vilopuls. Hade ofta över 90 innan. Nu var det 66 (Idag vilopuls på 55 i snitt).

Idag – Ett år och nio månader senare

Energin på topp. Jag sover fortfarande hela nätter, vilket är helt galet om man jämför med innan. Att jag har mer energi gör att det inte tar emot att träna. Tre veckor efter jag började med Kaftrio ansökte jag om att bli instruktör i Bodycombat, vilket tillsammans med spinning är Nordic wellness tuffaste konditionspass. Håller två pass i veckan plus ett extra pass med egen träning. För första gången upplever jag att jag kan få bättre kondition. Innan spelade det inte någon roll hur mycket jag tränade, varje pass var lika jobbigt ändå.

Häromdagen var jag på kontroll. Jag blåser fortfarande bättre och bättre blås. Min lungvolym har gått från 62% till idag 97%. Min FEV1 har gått från 35% till 55%. Jag är övertygad om att min träning hjälper Kaftrio att jobba, det blir en positiv spiral. 

En sådan sak som att mitt skratt förändras tycker jag är helt fantastiskt. Innan var jag tvungen att hålla tillbaka mitt skratt för att inte få ett hostanfall. Nu skrattar jag mycket mer och på ett annat sätt än tidigare!”

/Emil Grabow

BERÄTTA FÖR ANDRA