Citronfjärilen | TRÄNA MED FJÄRILARNA • Citronfjärilen

Träna

SPECIALUTFORMADE TRÄNINGSPASS

Våra pass är utformade för att få den bästa träningen för just oss med Cystisk Fibros/PCD. I våra livepass online får du ta del av den glädje och energi som det är att träna med varandra. Passen är utformade och anpassade för oss med CF och PCD av Madelen som själv har CF och stor kunskap och insikt vad det innebär. Vi jobbar med de problemområden som CF: are oftast har såsom axlar, skuldror.
Före och efter passen kan deltagare ställa frågor till instruktörerna och under passet ha kontakt via chatten. Vi hoppas våra pass ger möjlighet till mer träning under vår isolering hemma.

Håll utkik här för träningspass innan jul.

Är du intresserad att vara med och träna i vår maila oss. Dag och tid som skulle passa och vilken sorts träning, rörlighet, styrka, kondition mm.

INSTRUKTÖRER

Madelén Andersson, utbildad inom Aerobics, Step-up och cykel. Hon är en pigg och glad CF:are, lungtransplanterad sedan 20 år. Älskar dans, promenader, resor och att få sprida glädje.

Laila Callegari, utbildad friskvård- och idrottspedagog.
Färgglad person som gillar rörelse som bygger på glädje och inspiration.

Martin Ekman, egen företagare, licensierad personlig tränare och diplomerad massör. Levnadsglad och positiv person som älskar rörelse och träning. Brinner för att bidra till att människor blir starkare, friskare och gladare.

NÄR OCH VAR

Du kan hålla utkik här om det blir fler pass nu innan jul. Madelen kommer då köra hemifrån.

Tänk bara på att logga in ca 10minuter före passets start. För att delta behöver du logga in på Zoom via länken som ligger på hemsidan. Vill du ställa frågor finns möjligheter efter passet. Anmäl dig här med för-efternamn och personnummer. hjartligekonomi@gmail.com

INFÖR PASSET

Yta att röra er på
Träningsklädd
Träningsskor eller barfota
Ett träningsband
Stol
Träningsmatta
Vattenflaska

Har du inget träningsband? maila din adress till oss, så skickar vi ett till dig kostnadsfritt om du har CF/PCD. Är du anhörig eller vän ber vi dig vända dig till en sportbutik för att köpa ett.

Tänk även på att ha kameran så du tydligt kan se både övningar vi gör stående och liggande.

PASSETS UPPLÄGG

Passet är ca 75 minuter långt inklusive uppvärmning, fys, styrka o stretch. Se till att vara redo att logga in 10 min före passets start.

Madelen kommer visa olika intensitet där ni själva lägger på hopp och armar om du vill ha högre intensitet. Under passet kan du ställa frågor via chatten, antingen så alla får ta del av frågan eller endast instruktörerna (står Fonden Citronfjärilen)

Uppvärmning -5 min
Styrkeövningar – 30 min
Aerobics – 20 min
Rörelseövning – 5 min
Stretch – 20 min
Avslutar med chatt och där alla kan ställa frågor till oss

EFTER PASSET

Vi avslutar passet med lite samtal för de som vill. Här kan man ta upp problem man har vid träning, få tips och idéer. Vi kommer även att kunna peppa varandra i vår facebookgrupp mellan passen. Har du önskemål/feedback på passet skriv gärna till oss. Vi har även en messenger grupp, du gärna får gå med i. Vår ambition är att kunna finnas för varandra!

Delta som anhörig/vän

Är du nära anhörig/vän som deltar uppskattar vi om du skulle vilja swisha ett litet bidrag till Fonden Citronfjärilen 123 264 129, självklart frivilligt. Detta går till att hjälpa personer med CF/PCD såsom träningsredskap, aktiviteter som denna mm.

Nu kör vi!

Tack till våra sponsorer Jinert AB, Hjärtlig Ekonomitjänst, KEKSAB, PT Martin Ekman och TeamMotion!

BERÄTTA FÖR ANDRA