Citronfjärilen | FIKA MED FJÄRILARNA • Citronfjärilen

Fika med oss!

FIKA MED FJÄRILARNA

Nu i höst börjar vi med Fika med fjärilarna. En mysig fikastund på söndagseftermiddagar online då vi träffas och pratar utifrån ett tema. Tanken är med dessa stunder att på ett avslappnat sätt utbyta erfarenheter, inspirera och känna gemenskap.
Det känns extra angeläget också att nu under covid då många inte träffar släkt och vänner att få dessa tillfällen att ses.

Varje tillfälle ses vi “hemma hos” olika värdar och prata kring ett tema. Teman som handlar om livet: familj, arbeta, nå sina mål, motivation, tankar och känslor. Allt som hör både livet och Cf-livet till.

Höstens tema & värdar

Motivation 25/10

När mörkret faller tidigare, det är rått ute och du sov dåligt. Helst vill du lägga dig i soffan med en filt och kolla på en Netflix-serie. Men, du vet också att du behöver träna även om du inte vill. Du behöver påminna dig om känslan efteråt. Hur bra det känns, att du kan träna bara lite grann och effekten ändå infinner sig. Endorfinerna som rusar till, en liten stunds välmående ingen kan ta ifrån dig. Och Netflixserien finns fortfarande kvar – även efter passet.

Anna Rosén Rösiö

Anna Rosen Rösiö är utbildad simcoach och det är den bästa biten med att coacha. Individanpassad träning utifrån din personlighet.

Länk:  https://us02web.zoom.us/j/85300449624


Balans i vardagen 15/11

När man fick barn, så är det svårare att få ihop livspusslet. Så varför inte ta en ” fika” ihop och prata och dela erfarenheter hur du/ni får ihop eran vardag med arbete, barn, träning, medicinering och egentid. Det är något  jag är mitt uppe i, att få till hyfsad god balans i vardagen. 

Jennifer Dahlberg: Här har ni Jennifer på 33 år och nybliven två barns mamma.
Fick cf diagnos när jag var 6 veckor gammal och går på cf-centret i Göteborg/Sahlgrenska. En relativt frisk person med god lungfunktion än idag, men har haft mycket andra komplikationer pga cf. Lägger mycket tid på träning, då det har vart min stora passion sen barnsben.

Länk: https://us02web.zoom.us/j/81244368615

CF, tonåren & livet 29/11

Varför jag väljer detta ämne beror på min kunskap om ungdomar samt att jag själv mådde väldigt dåligt fysiskt och psykiskt under tonåren. Nu vill jag ge något tillbaka till er som är där idag som ungdom själv eller som anhöriga. 

Aurelia Gentcherenko: Jag är 46 år, har själv CF och min yrkeskarriären har jag haft som kurator till största del med fantastiska ungdomar. 

Länk: https://us02web.zoom.us/j/83769824019

Vara förälder till småbarn med CF 13/12

Hur får vi vardagen att fungera. Allt ifrån inhalationer, mediciner, träning, självständigt och hur är man förälder till barn med CF. Något som är oerhört viktigt för oss är dagliga rutiner och att barnen kan bli självständiga. När ni fikar med mig så kommer vi att prata just om detta. Hoppas vi ses på en Luciafika!


Ellemine Persson: Ellemine heter jag och är mamma till fem underbara barn. Tre av barnen har CF. Vi bor i Svedala i Skåne. Vi har levt med CF i fem år. Livet som vändes upp och ner när två av barnen fick diagnosen har varit både upp och ner, ibland fyllt med tårar och förtvivlan men också med massor av stunder av glädje

Länk: https://us02web.zoom.us/j/89771776274

När och var

Zoom online. Tänk bara på att logga in ca 10minuter före start. För att delta behöver du logga in på Zoom via länken som ligger på hemsidan. Viktigast av allt glöm inte att göra en kopp kaffet eller en god kopp te.

Tänk på


Viktigt att ha i åtanke att alla delar med sig av sina personliga erfarenheter, frågor kring läkemedel och behandlingsmetoder ska alltid tas med läkare.

Delta

Du med CF, PCD, familjemedlemmar och partners är alla hjärtligt välkomna.

Vill du vara värd

Maila då en intresseanmälan, vad du skulle vilja prata kring för tema och din relation till detta tema.

Välkommen!

BERÄTTA FÖR ANDRA