Citronfjärilen | Helsingör- Helsingborg • Citronfjärilen

Jag simmar för Lily och Fonden Citronfjärilen

2020-07-24
Text: Anna Rosén Rösiö

På lördag simmar jag Helsingör-Helsingborg för min älskade systerdotter Lily och Fonden Citronfjärilen. Fantastiska, starka Lily som är född med den jävliga, obotliga sjukdomen cystisk fibros.

Hon för en daglig kamp för att hennes lungor och matsmältningssystem ska klara sig längre, vara starka, sluta brytas ner. Lilys vardag skiljer sig väldigt mycket från din och min. Hon behöver vara i en skyddad miljö eftersom infektioner bryter ner henne snabbare.

Covid -19 har givetvis isolerat henne än mer. Hon medicinerar många, många gånger per dag. Hennes inhaleringsprocesser är värda Nobelpriset! Hon behöver längre, strukturerad fysisk träning varje dag, oavsett hur mycket lust hon än har. Det är tufft att vara Lily men hon är också tuffast av de tuffa. Hon ler som ingen annan jag känner, har världens humor och är BRUTALT bra på att vissla.

Citronfjärilen hjälper de som har cystisk fibros att leva livet lite mer, bättre, längre. Jag vill också hjälpa dem. Kanske du med. Sträckan Helsingör-Helsingborg varierar mellan 4-6 km beroende på hur starkt strömmarna driver mig. Distansen är kanske inte så imponerande i sig men sträckan är Europas mest och tyngst trafikerade fartygsfarled. Det får symbolisera livet med cf. Oron, faran, den stora ovissheten. Under färden har jag de jag är tryggast med i följebåten. Såklart har jag respekt för de stora fartygen, spöknäten, strömvirvlarna, mörkret och djupet, men framförallt är kylan min största fiende… den kan sätta stopp för att klara distansen men – tänker jag på Lily hoppas jag det ska gå, hela vägen. Blir så innerligt glad om just du vill vara med på insamlingen jag gör i samband med simningen.

Skänk gärna en krona eller en tanke

Vi tackar om du så bidrar med en krona eller kanske köper linnet el tishan från shopen. Vill du swisha är numret: 123 264 4912
♥️-TACK från oss och håll tummarna. Går det så går det & NU KÖR VI!
@coach-anna__
.

BERÄTTA FÖR ANDRA