Citronfjärilen | Fika med fjärilarna med Anna Rosén Rösiö • Citronfjärilen

Tema Motivation

När mörkret faller tidigare, det är rått ute och du sov dåligt. Helst vill du lägga dig i soffan med en filt och kolla på en Netflix-serie. Men, du vet också att du behöver träna även om du inte vill. Du behöver påminna dig om känslan efteråt. Hur bra det känns, att du kan träna bara lite grann och effekten ändå infinner sig. Endorfinerna som rusar till, en liten stunds välmående ingen kan ta ifrån dig. Och Netflixserien finns fortfarande kvar – även efter passet.

ANNA ROSÉN RÖSIÖ


Jag arbetar som simcoach med inriktning mot långdistanssimning i öppet vatten sedan 2014, blev tillfrågad att börja coacha för Simcoachen under ett PT-pass. Sa ja utan att blinka trots att jag hade noll erfarenhet. 

Däremot hade jag arbetat över 10 år som profylaxinstruktör och doula så var van att arbeta med människor. Och det är precis det jag gör och det är den bästa biten med att coacha. Individanpassad träning utifrån din personlighet.

Motivationen har sinat hos många under Corona men också nu när höstmörker och kyla kryper sig på.

Motivation för mig är att komma ihåg att jag KAN träna. Att jag kan röra min kropp. Att jag vill känna mig stark och vara redo för t ex en tävling eller lopp om andan faller på. Den sköna känslan att ha en grundtränad kropp trots att jag snart fyller 50. Sen är en stor motivation att mitt psyke behöver en daglig dos endorfiner för att palla livet i stort. Jag tillhör de högkänsliga folket i kombo med en enorm drivkraft. Att få höja pulsen en stund per dag gör att jag kapar både toppar och dalar på ett skönt sätt.

Min systerdotter Lily har CF och jag följer hennes vardag och det tuffa arbete hennes familj gör för henne. Mina egna tre barn hjälper titt som tätt till med hennes dagliga träning. Det är roligare för henne att köra ett hittepåpass med kusinerna.

Jag brinner för att hjälpa Fonden Citronfjärilen och deras arbete så i somras simmade jag över Öresund för att samla in pengar till fonden. Det var en av de största upplevelser jag varit med om. Är motiverad att fortsätta träna så jag kan göra nya välgörenhets äventyr framöver!

Välkomna!
Anna Rosén Rösiö

När: Söndag 25 oktober kl15:00-16:00, hela höstens program
Länk hittar du här

BERÄTTA FÖR ANDRA