Citronfjärilen | OLD - Designers • Citronfjärilen

Eva Strindlund

Min roll som Art director, designer och illustratör är att bidra till att människor tar varumärket – produkten, idén eller tjänsten – till sitt hjärta.
Jag arbetar med visuell kommunikation och utveckling utifrån varumärkets affärsstrategi och personlighet.
Med idé, kreativt koncept, design och utförande hela vägen fram till färdig produkt.
Jag är  utbildad på Berghs School of Communication och Forsbergs skola.
Jag känner mig stolt och hedrad över att få bidra med designen av ordmärket ”Run, fight, breathe”. Och så roligt att se de fina produkterna. Hoppas dom ska få stor spridning!

 

Malena Ringsell

Formgivare och smyckesmed.

Jag är uppväxt i Umeå men nu verksam i Stockholm.
Jag har sen 2003 då jag tog examen från Konstfack drivit eget smyckemärke samt jobbat med beställningsarbeten.
Mitt formspråk är grafiskt och blandar geometriska former för att skapa dekorativa mönster och rörliga delar. Jag jobbar gärna med metalltråden som grund och skissar mig med den fram i formgivningsprocessen.
Att få vara med och bidra med en produkt som ska generera intresse och kunskap för en svår sjukdom känns både viktigt och roligt. Symbolen för fonden, fjärilen med dess symmetri passade mig bra att utgå ifrån och varje hänge är för hand format utifrån ett enda stycke fyrkantstråd i silver.

malena-ringsell

 

 

Sofie Rolfsdotter

Mitt namn är Sofie Rolfsdotter och jag är en illustratör baserad i södra Skåne. Jag har inte tecknat hela mitt liv, utan jag började ganska sent i livet. En dag när jag var runt 30 år kände jag att jag ville göra något nytt, något helt annorlunda än det hamsterhjul jag var fast i. Av en slump surfade jag in på olika konstskolor, ansökte- och kom in. Jag studerade där ett år, och på den vägen är det. Jag älskar flytande bläck och tunna, svarta markers och inspireras främst av djur, natur och typografi.
Fjärilen jag tecknade åt Fonden Citronfjärilen är ett av mina viktigaste motiv jag någonsin gjort. Det känns viktigt och bra att kunna bidra med något, även om hjärtat skulle vilja ge mer.

sofierolfsdotter-3-725x483

BERÄTTA FÖR ANDRA